Coronavirus: compensatiepremie voor ondernemers die niet verplicht moeten sluiten | Lambert Accountancy

Coronavirus: compensatiepremie voor ondernemers die niet verplicht moeten sluiten

Deze premie is voorzien voor ondernemingen die niet verplicht moeten sluiten. Ondernemingen die recht hebben op de hinderpremie van 4.000 of 2.000 euro, hebben dus geen recht op deze compensatiepremie.

Er moet voor de periode van 14 maart tot 30 april 2020 sprake zijn van een omzetverlies van minstens 60% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het gaat om een bedrag van 3.000 of 1.500 euro die éénmalig de verkijgen is. U zal deze in een later stadium moeten aanvragen via www.vlaio.be.

Deze premie is te verkrijgen per vestiging, met een maximum van 5 vestigingen per onderneming. 

Zelfstandigen in bijberoep die de minimumbijdragen betalen zoals een hoofdberoeper hebben recht op de premie van 3.000 euro.

Zelfstandigen in bjiberoep me teen inkomen tussen 6.996,89 euro en 13.993,78 euro hebben recht op de premie van 1.500 euro.

De premie van 1.500 euro geldt ook voor zelfstandigen in bijberoep die verplicht moeten sluiten, maar is niet van toepassing indien die zelfstandige daarnaast een job als werknemer heeft van 80% of meer.

De toepassing van Vlaio is nog in ontwikkeling. Wij houden u op de hoogte wanneer deze beschikbaar is. Logischerwijze zal deze niet kunnen aangevraagd worden vóór 30 april.

In geval van vragen, aarzel zeker niet ons kantoor te contacteren.

Terug naar overzicht

Onze diensten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven rond het nieuws in de fiscale & accountancy wereld? Schrijf u dan nu in op onze nieuwsbrief.